Novice

Nazaj

35-let Moškega pevskega zbora Sromlje

Vabljeni na praznovanje 35-letnice Moškega pevskega zbora Sromlje, ki bo v soboto, 1. oktobra 2011, ob 18. uri v Domu krajanov Sromlje.

Kot gostje se bodo predstavili še Ljudski pevci Sromlje, Moški pevski zbor Kozje in pevca Majda in Marjan Petan.

Skupaj v likovni umetnosti v Kavarni Rosca v Brežicah

Likovna družina KD Franc Bogovič Dobova in Skupnost Barka vabita na zaključek razstave Skupaj v likovni umetnosti, ki bo v soboto 24. septembra 2011, ob 17. uri v Kavarni Rosca v Brežicah.

Na ogled bodo dela, ki so nastala ob skupnem ustvarjanju v letošnjem maju na Zbiljskem jezeru.

V kulturnem programu bo nastopil Mladinski pevski zbor Zvezda Dobova.

Območna likovna razstava Bizeljsko 2011

V organizaciji JSKD OI Brežice bo v četrtek, 8. septembra 2011, ob 19. uri v razstavnih prostorih Krajevne skupnosti Bizeljsko odprtje Območne likovne razstave Bizeljsko 2011.

Razstavljali bodo udeleženci območne likovne kolonije, ki je na Bizeljskem potekala 18. junija.

Razstavljena dela bodo na ogled do konca septembra.

Folklorniki iz Artič na državnem srečanju folklornih skupin v Beltincih

V Beltincih se je v nedeljo, 31. julija 2011, z nastopom izbranih folklornih skupin Slovenije zaključil 41. mednarodni folklorni festival. Na odru grajskega parka je zaplesalo sedem folklornih skupin, ki so se na srečanje uvrstile po nastopih na območnih in regijskih srečanjih Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Državna strokovna spremljevalca Brane Šmid in Neva Trampuš sta pri izboru upoštevala izvirnost v poustvarjanju plesne dediščine usklajeno s kvaliteto izvedbe, odrsko igro in kostumsko podobo.

Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče si je letos prislužila nastop na državnem srečanju z odrsko postavitvijo Dolenjski plesi po zamisli Zdenke, Aleša in Zdravka Dušič.  Folklorniki so se izkazali kot ubrani pevci in plesalci in so strokovno javnost in številno publiko navdušili s prepletom plesov ajnc polka, marjanca, zibenšrit, špegutanc in potovčka ter prikazom običaja Vahtanje (čuvanje) mošta. Po nastopu na glavnem odru Festivala Lent v Mariboru na začetku julija, je to letos že druga predstavitev skupine na državnem nivoju.

Baročna opera Dido in Enej v Mokricah

V sredo, 27. 7. 2011, ob 21. uri bo v Depandansi Barbara Hotela Golf Grad Mokrice na sporedu baročna opera Dido in Enej v izvedbi Vokalne akademije Ljubljana.

Morda se želite ogreti ob uglasbeni ljubezenski zgodbi, zato vljudno vabljeni k ogledu.

Vesna Davidovič - Odtis - posledica matrice, barve in papirja

Vljudno vabljeni na odprtje samostojne razstave umetnice Vesne Davidovič, članice KD Franc Bogovič Dobova v Mestno hišo Brežice

                            v četrtek, 30. junija 2011, ob 20. uri.

Odprtje sodi v sklop  prireditev Brežice, moje mesto, razstava bo na ogled do

                                               29. julija 2011.

Zapis slike - odprtje razstave Društva likovnikov Brežice

Društvo likovnikov Brežice vljudno vabi na odprtje razstave Zapis slike, ki bo v soboto, 2. julija 2011, ob 10.00 uri v prostorih Občine Brežice.

Na ogled bodo dela, ki so nastala na tematskem izobraževanju z mentorjem Jožetom Kotarjem, priznanim slovenskim slikarjem. Dogodek sodi v sklop prireditev Brežice, moje mesto.

Razstava bo odprta do avgusta 2011.

Pesem ob košnji - srečanje ljudskih pevcev v Kapelah

Ljudski pevci "Kapelski pubje" vabijo na prireditev na prostem, ki bo na Pilekovi domačiji v Jereslavcu pri Kapelah, v soboto, 25. 6. 2011, ob 18. uri.

Ob domačih pevcih bodo zapeli še Ljudski pevci Bizeljsko, Ljudski pevci Globoko, Ljudske pevke "Šmarjetke" iz Šmarjete in Ljudske pevke "Sestre Jakob" iz Dobrne.

Likovna razstava Abstrakcija na Gradu Mokrice pri Brežicah

V Galeriji Gradu Mokrice bo v petek, 17. 6. 2011, ob 19. uri odprtje Likovne razstave Slikarstvo Abstrakcija, na kateri bodo razstavljena izbrana dela 44 ljubiteljskih slikarjev iz 15 likovnih društev in skupin, združenih v Zvezo likovnih društev Slovenije. Dela tekmujejo za najvišje letno priznanje ZLDS Zlata paleta. Imena razstavljalcev so navedena v prilogi.

Razstava bo na ogled do 8. julija 2011, vsak dan od 10. do 12. in od 17. do 19. ure.

Stran 20 od 37 (Vseh vnosov: 364)

Kontakt

Uradni podatki

Zveza kulturnih društev Brežice

Modri

Cert ID: 0049/00052

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Zveza kulturnih društev Brežice
Matična številka: 5161819000